Over Schoorl


In de herfst zijn er ruim 800 soorten paddenstoelen te vinden en in de winter is het er lekker stil. De Schoorlse duinen zijn het gehele jaar toegankelijk. Er zijn verharde fietspaden welke ook toegankelijk zijn voor mindervaliden. Honden zijn altijd welkom, maar van 1 maart tot 1 september alleen aangelijnd. In de Schoorlse duinen kun je heerlijk wandelen, fietsen en mountainbiken.

 

De zomer is het drukste seizoen in Schoorl. Het Noordzee strand van Schoorl is alleen te voet of per fiets te bereiken en is gescheiden van het gezellige centrum door 5 kilometer duingebied. Wilt u toch vanuit Schoorl met de auto naar het strand, dan zijn de stranden van Hargen en Camperduin goede alternatieven.

 

In 1997 is er een inkeping in de eerste duinenrij gemaakt: De Kerf. Bij hoogwater en storm kan De Kerf volstromen met zeewater. De combinatie van zout, zand en zoet grondwater kan een bijzondere vegetatie veroorzaken. Het duingebied wordt hierdoor steeds bijzonderder om te bezichtigen. De Schoorlse duinen maken deel uit van Natura 200. Dit is een Europees netwerk van bijzondere en beschermde natuurgebieden.

agenda